Dance Unlimited

Dance Unlimited
Klik op de poster om naar de nieuwe website te gaan!!!

maandag 26 april 2010

Wie zijn wij??

De Stichting Vrije Tijd en Vorming wil middels een Dansfeest de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking in Den Haag verbeteren.
Met name jongeren met een beperking tussen de 16 en 35 jaar kunnen meestal niet deelnemen aan het reguliere aanbod in het uitgaansleven van Den Haag. De jongeren zonder beperking hebben vaak vooroordelen omdat zij niet bekend zijn met deze doelgroep. Dat maakt de jongeren met een beperking een kwetsbare groep om uit te gaan. Daarbij komt ook nog kijken dat veelal de locatie niet toegankelijk is. Geen invalidentoiletten, trapjes en verhogingen zorgen voor een belemmering voor mensen met een beperking.

Wij zien het als een mooie kans om deze twee doelgroepen te verenigen door middel van muziek & dans. Deze twee raakvlakken van beide doelgroepen verbindt, laat mogelijkheden zien, brengt plezier en enthousiasme teweeg, wat bijdraagt aan een positieve beeldvorming van mensen met een beperking. Uit eigen ervaring weten we dat dit leidt tot het vergroten van de mogelijkheden van mensen met een beperking in hun participatie en acceptatie.
Tevens kan het de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren zonder beperking vergroeten, vooroordelen wegnemen en wellicht inspireren tot buddy voor mensen met een beperking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten